aanmeren met de contessa van vri jon

De mooiste aanmeerplekken van Nederland!

Helaas geen Elfstedentocht dit jaar! Maar ook met de boot kunt u deze mooie plekken bezichtigen. Kunt u ook niet wachten om het nieuwe vaarseizoen in te luiden? Welke vaarroutes staan nog op uw wishlist? En welke prachtige plekken kent u nog niet? Wij hebben de mooiste aanmeerplekken van Nederland voor u op een rij gezet, zodat u toch alvast vakantieplannen kunt maken voor komend voorjaar!

De mooiste aanmeerplekken in eigen land

Een verre reis met het vliegtuig zit er voorlopig nog even niet in. Veel mensen maken in deze tijd van het jaar vakantieplannen voor de zomer. Een vakantie in eigen land op het water is helemaal corona-proof. Dit kan in de zomer, maar ook in het vroege voorjaar is Nederland prachtig. In de lente is het een stuk rustiger op het water en we kunnen ons zo voorstellen dat u niet kunt wachten om uw jacht uit de winterstalling te halen! Wat zijn de mooiste aanmeerplekken van Nederland? Wij hebben een top 5 voor u gemaakt.

Leestip: Tweedehands motorjacht kopen?

 

1. Vlieland en Texel

De Waddenzee is niet voor niets een beschermd natuurgebied. Het is er prachtig, zeker als u zelf over een motorjacht beschikt en de luxe heeft om de eilanden eens vanuit een ander perspectief te bekijken! Vlieland – Texel is een bekende vaarroute. Onderweg geniet u van de gezonde zeelucht en uitzicht over het pittoreske plaatsje De Koog, op Texel. Bij het uitvaren moet u wel rekening houden met de waterstand. U kunt het best een half uur na de hoogtij uitvaren vanuit de haven van Vlieland! Eenmaal op Texel, zult u merken dat dit niet alleen een prachtig plaatje is vanaf zee, maar ook zeker de moeite waard om aan te meren!

2. De mooiste aanmeerplekken aan de Friese meren

Geen Elfstedentocht op het ijs? Dan maar over het water! Varen op de Friese meren staat bij elke botenbezitter hoog op het wensenlijstje. Deze plek staat bekend om de diversiteit aan natuur en recreatie en is uitermate geschikt voor een meerdaagse boottocht. U kunt er eindeloos rondvaren en telkens weer nieuwe dingen ontdekken. Het Slotermeer, Sneekermeer en Tjeukemeer zijn bekende toeristische locaties. Wilt u genieten van een rustige omgeving? Dan zijn Nationaal Park de Alde Feanen en het Lauwersmeer echte aanraders.

3. Varen in de Biesbosch

De Biesbosch is een uniek stukje ongerepte natuur in eigen land vol met groene oevers, kronkelende riviertjes en bevers die druk bezig zijn om een dam te bouwen! U kunt het gebied via verschillende aanvaarroutes bereiken:  via het Hollandsch Diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede. Aanmeren kan ook! Met recht één van de mooiste aanmeerplekken van Nederland!

4. De mooiste aanmeerplekken aan de Limburgse Maas

Zuid-Limburg is een stukje Frankrijk in Nederland. Het ligt zelfs zuidelijker dan Noord-Frankrijk. De perfecte plek voor een vakantie in eigen land! Wie over de Limburgse Maas vaart, geniet onderweg van het prachtige heuvellandschap en de talrijke Maasplassen. Op de route treft u vele mooie aanmeerplekken: jachthavens in karakteristieke dorpjes, waar u na een lange dag varen geniet van een prachtige zonsondergang.

5. Een vaartocht in Rotterdam

Ook onze nummer 1 havenstad mag natuurlijk niet ontbreken op uw lijstje met vaarroutes! Van het drukke centrum naar de Rottemeren, met haar prachtige groene oevers. Sommige delen van de haven zijn helaas verboden terrein voor recreanten. U mag er wel komen als daar de jachthaven ligt waar u een plekje heeft. In de Parkhaven en ten oosten van de Erasmusbrug mogen plezierschippers wel aanmeren. Hier hebben diverse schepen een vaste ligplaats. Er zijn verschillende attracties en horecagelegenheden te vinden. Gezamenlijk trekken zij ruim een half miljoen bezoekers per jaar.