tweedehands motorjachten kopen

Tweedehands motorjacht kopen?

Wordt u ook zo blij van varen? Lekker dobberen op de golven, de wind door uw haren en het gevoel van vrijheid. Met uw eigen luxe motorjacht kunt u uitvaren wanneer u dat wilt. Laat uw budget het niet toe om een nieuwe jacht te kopen? Een tweedehands motorjacht kopen van Vri-Jon DSA Yachts is varen ‘als nieuw’. Bekijk ons actuele overzicht van gebruikte schepen en lees alles over de kwaliteit die wij garanderen.

Een tweedehands motorjacht kopen bij Vri-Jon DSA Yachts

Klanten van Vri-Jon DSA Yachts hebben vaak iets bijzonders om in te ruilen. Hierdoor kunt u bij ons ook terecht voor occasionaanbod. De gebruikte jachten worden door ons aan een grondige test onderworpen, voordat ze beschikbaar zijn voor verkoop. Hierbij worden zowel de technische specs, als het gebruiksgemak en het vaarcomfort gecheckt. Zo wordt bijvoorbeeld het motorblok getest, de kwaliteit van de bekabeling en slangen, het roer en alle apparatuur aan boord. En uiteraard mag u ook eerst een proefvaart maken, voordat u besluit om de tweedehands motorjacht te kopen. Bekijk ons aanbod gebruikte schepen online, of bezoek onze jachthaven in Ossenzijl.

Kunt u het bij ons niet vinden, kijkt u dan ook eens bij Dolman Yachting.

De voordelen van een motorjacht

Een motorjacht biedt vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een sloep of zeilboot. Zo bent u met dit type boot niet afhankelijk van de wind en kunt u altijd en overal het water op. Met een luxe motorjacht verplaatst u zich daarnaast een stuk sneller van A naar B en zijn ook rustige slootjes en drukke meren een optie. Wilt u toch liever een nieuwe jacht kopen? Bekijk onze nieuwe Vri-Jon motorjachten.

Tips bij het kopen van een tweedehands motorjacht

Bent u nieuw op het water en weet u niet waar u op moet letten als u een tweedehands motorjacht gaat kopen? We hebben een kleine checklist voor u gemaakt.

  • Bekijk meerdere motorjachten in de verschillende uitvoering en probeer een vergelijking te maken in de prijs-kwaliteitverhouding.
  • Kies altijd voor een betrouwbare verkoper, een erkende botenspecialist zoals Vri-Jon DSA Yachts bijvoorbeeld. Marktplaats is geen goed adres voor een tweedehands motorjacht!
  • Controleer of de CIN-code aanwezig is. Dit is het voertuigidentificatienummer.
  • Kijk of het bouwersplaatje met CE-markering, informatie over de bouwer, de CE-categorie, het maximaal aantal personen en gewicht is aangebracht op een zichtbare plaats vanaf de stuurstand. De CE-markering en de CIN-code zijn volgens de huidige CE-normen verplicht voor alle schepen die gebouwd zijn na juni 1998.
  • Check of de handleiding van het vaartuig en de verklaring van overeenstemming (VVO) aanwezig zijn
  • Vraag om een Koopovereenkomst Gebruikt Pleziervaartuig en laat prijsafspraken en de huidige staat van de motorjacht hierin vastleggen.