winterstalling-jachthaven-ossenzijl

Winterstalling voor je motorjacht: onze jachthaven

Het is belangrijk om een motorjacht in het najaar winterklaar te maken. Beschik je zelf niet over een vorstvrije loods, dan moet niet alleen het nodige onderhoud worden gedaan maar ook de winterstalling voor je motorjacht worden geregeld. In onze winterstalling in Ossenzijl kan je schip vorstvrij overwinteren. En dat niet alleen, we bieden een compleet pakket: van ligplaats en stalling tot service & onderhoud. Een klein kijkje achter de schermen. 

Winterstalling voor je motorjacht bij Vri-Jon DSA

Naast het laten bouwen van je eigen luxe motorjacht, kun je bij DSA Yachts ook terecht voor winterberging en -onderhoud. Stalling voor je motorjacht doen wij in onze winterstalling in Ossenzijl. De unieke ligging en het complete dienstenpakket, maken het mogelijk om het hele jaar door van je schip te genieten. Vri-Jon DSA Yachts biedt drie mogelijkheden: 

Winterklaar in een overdekte haven

Je kunt ervoor kiezen om de boot in onze overdekte haven te stallen. U schip is hier goed beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf, wel is het dan noodzakelijk om de boot winterklaar te maken. We maken o.a. de motor, het sanitair, de watervoorziening en huiddoorvoeren winterklaar. Tijdens de stalling kunnen wij onderhoud & reparaties uitvoeren, al dan niet in combinatie met de jaarlijkse servicebeurten. In het voorjaar maken we uw motorjacht weer vaarklaar. Klaar voor een mooi nieuw vaarseizoen!  

Winterstalling voor je motorjacht aan wal in vorstvrije hal  

We bieden ook de mogelijkheid om het schip op de kant te stallen in de winter. Kies je voor deze optie, dan hoeft het schip niet winterklaar gemaakt te worden. Het staat lekker hoog en droog in de vorstvrije hal! We kunnen op deze manier ook het nodige onderhoud en reparaties uitvoeren. Wij kunnen dan ook de schilderswerkzaamheden uitvoeren aan uw schip. Ook aan wal in de vorstvrije hal is de boot beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf.   

De buitenjachthaven

Stallen in de buitenjachthaven kan ook. Hiervoor moet het schip ook vorstvrij gemaakt worden. In de buitenjachthaven loop je aanzienlijk meer risico op schade door weersinvloeden van buitenaf. Vooral tijdens stormen en sneeuwval kan je boot een behoorlijke schade oplopen. 

Veelvoorkomend bootonderhoud

  • Opbouw en romp afspoelen 
  • Accu’s bijladen 
  • Inspectie (onderwater)schip 
  • Een servicebeurt voor de motor 
  • Opstellen en uitvoeren onderhoudsplan & reparaties 
  • Het aanbrengen van antifouling in het voorjaar 
  • Vaarklaar maken (inspectie, aftanken, proefdraaien)

 

Waarom winterstalling voor je motorjacht? 

Je kunt er ook voor kiezen om je boot buiten te laten overwinteren. Dit heeft als voordeel dat hij het hele jaar door vaarklaar is en je op elk onverwacht moment een tochtje kunt maken. Nadeel is dat je hiermee een groter risico loopt op beschadigingen. Bijvoorbeeld schade door stormen en sneeuwval. 

Een kijkje nemen in onze jachthaven 

Twijfel je over binnen of buiten stallen? Of weet je niet welke winterstalling voor je motorjacht geschikt is? Kom een kijkje nemen in onze jachthaven in Ossenzijl – Steenwijkerland. Je bent van harte welkom op onze prachtige locatie in Overijssel, waar je we je tijdens een rondleiding alles vertellen over de mogelijkheden!