Classic

Dankzij de klassieke lijnen en toch robuuste uitstraling is de Vri-Jon Classic een opvallende verschijning. Leverbaar in tal van uitvoeringen, als multiknik- en rondspant, met open of gesloten stuurhuis. Met een zeer hoog uitrustingsniveau is de Classic een schip voor langer verblijf aan boord en het maken van lange reizen.

Bij het ontwerp van de Classic is gezocht naar een schip zonder concessies. Veiligheid, vaargemak en verblijf aan boord waren de uitgangspunten. Comfortabel reizen over rivieren en kustwater was het doel. Kwaliteit, in bouw, uitrusting en afwerking, was een eis. Dat heeft geleid tot de Vri-Jon Classic.

Het schip wordt gebouwd in 6 mm dik rondspant plaatstaal en voorzien van brede gangboorden zonder niveauverschillen. De hoge zeereling en details als zwaar uitgevoerde bolders en de forse kabelaring rondom, maken het schip tot een globetrotter bij uitstek. Binnen dit concept heeft de designafdeling van Vri-Jon een interieur gecreƫerd met veel binnenruimte, stahoogte en ruim bemeten zitbanken en hutten. De gescheiden hutten met eigen sanitair zijn uiterst praktisch. Alle systemen aan boord zijn ruim bemeten en het hoge uitrustingsniveau maakt de Classic daarbij nog eens uiterst luxueus. De Classic ontwerplijn kent maar liefst zes versies, van 40 tot 58 voet.